Flekkefjord Brannvesen

Flekkefjord brann- og redningsvesen (FBRV) holder til i brannstasjonen som ligger ved siden av Flekkefjord Rådhus, øverst i Kirkegaten. Stasjonen er døgnbemannet og har ansvar for en rekke tjenester.

tjenester

• Alarmtjenester: Direktevarsling brann og tyveri.Trygghetsalarmer.
  • Beredskap brann/ulykker/oljevern: Brannstasjonen i sentrum er døgnbemannet. Brann og ulykker meldes over nødnummer 110 til sentralen i Arendal som kaller ut mannskapene i Flekkefjord. FBRV har samarbeidsavtale med Lund kommune på brann og redning.
  • Feiervesenet: Feiervesenet utfører tjenester i kommunene Flekkefjord og Lund.Hovedoppgavene er tilsyn med fyringsanlegg, feiing av skorsteiner og råd/veiledning.
  • Forebyggende brannvern: Avdelingens hovedmål er gjennom sine tilsyn å hindre at brann og ulykker oppstår samt, når en hendelse likevel skjer, at den ikke forårsaker for store skader
  • Undervisning og opplæring: FBRV har etablert røykdykkersenter på uteseksjonens eiendom på Trøngsla. Her får nabokommuner og bedrifter mulighet for varmdykk i kontrollerte omgivelser. Uteseksjonens hovedbygg disponeres til teoretisk undervisning.
  • Utleie redningsvester: Brannvesenet har i mange år leid ut redningsvester til publikum, og ordningen må sies å være svært populær og nødvendig.