Arrangementhåndbok for utendørs arrangement i Flekkefjord kommune

Sist oppdaterte versjon juli. 2018

HVEM KONTAKTES OG NÅR?

Dersom man ønsker å arrangere et utearrangement i Flekkefjord tar man så snart som mulig kontakt med Smaabyen Flekkefjord ved arrangementskoordinator. Årvisse arrangement bør legges fast inn i kommunens aktivitetsplan. Arrangører som avholder regelmessige arrangementer, bør melde fra om tidspunktet til kommunen så snart dette er kjent.

Film- TV produksjon: Benytt prosedyre A eller C, avhengig av kompleksitet, og behov for tilrettelegging.

Linker til søknadsskjema finner du under.

Kontakt Smaabyen på telefon 38 32 80 00 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Smaabyen v/ Arrangementskoordinator registrerer henvendelsen og avklarer om arealet er ledig. Man vil også få råd/veiledning i den videre prosessen.

Samfunn og teknikk ved Teknisk drift:

Forvalter stort sett de fleste offentlige utearealer i Flekkefjord kommune.

Gir arealtillatelse til å benytte offentlig areal til omsøkt formål under gitte forutsetninger.
Henvendelse om stand rettes direkte til leder Teknisk drift.

Flekkefjord sentrum:

Der arealet/ området benyttes til salg på dagtid og arrangementer på kveldstid, må arrangør ta høyde for riggetid av utstyr og scener og vise hensyn til berørte foretak/ eiendommer.

Park og friområder:

Det gis ikke tillatelse til bruk av friområder til lukkede arrangement (firmafester, bryllup, private tilstelninger, mv.).

Kommunale idrettsanlegg:

Bruk av kommunale idrettsanlegg til konserter og lignende, begrenses i all hovedsak av treningstider og terminfestede kamper, samt hvilken type underlag anlegget består av.

Politiet:

Arrangør må i tillegg til søknad om areal sende melding/søknad til politiet.

Jfr. Politivedtekter for Flekkefjord kommune § 26

Forslag til arealer som kan benyttes til arrangement:

• Fjellparken
  • Fiskebrygga
  • Parkarealer (For eksempel Sundeparken, Øvre Park)
  • Strandarealer (For eksempel Grønnes, Raulibukten, Walhsodden, Trelleviga)
  • Parkeringsarealer (For eksempel Tollbodbrygga, Verven)
  • Gågaten
  • Idrettsarenaer
  • Velforeningsarealer (For eksempel Vollen)
  • Havnearealer (For eksempel Fiskerihavna)

ARRANGEMENT - INNDELING I TYPE OG AKTIVITET

Før det søkes om tillatelse til et arrangement, er det viktig å definere hvilken type arrangement det søkes tillatelse til. Prosedyrekrav vurderes ikke bare ut ifra grad av stengning av trafikkarealer, men også forventet publikumspotensial, beliggenhet, publikumsprofil etc. - slik at krav til sikkerhetstiltak/prosedyrer vil bli vurdert i hvert enkelt tilfelle.

Vi har valgt å dele inn arrangementene i fire hovedtyper:

A. Mindre arrangement

• sender inn forenklet søknad

• avklarer om arealet er ledig, og reserverer arealet.
  • behandler søknaden og gir tilbakemelding til arrangør
B. Mindre arrangement som A, men som krever begrenset, eller full stenging av trafikkarealer, eller som har stort publikumspotensiale.

• sender inn forenklet søknad

• avklarer om arealet er ledig, og reserverer arealet.
  • videresender søknad til kommunal saksbehandling. Kommunal saksbehandler gir tilbakemelding til arrangør med kopi til:
    • Smaabyen v/ arrangementskoordinator
    • Politiet
    • Brannvesenet
    •  Andre involverte forvaltere/myndighetsetater.
C. Større arrangement.

Arrangør:

• før produksjon av fullstendig søknad: Ta kontakt med arrangementskoordinator for å få avklart om arealet er ledig.
  • dersom arealet er ledig må arrangør sende inn fullstendig søknad.
  • NB: det må i tillegg sendes egen søknad om arrangementstillatelse til politiet i Flekkefjord jfr. politivedtektene.

• Smaabyen v/ arrangementskoordinator
    • Politiet
    • Brannvesenet
    • Andre involverte forvaltere/myndighetsetater.

Søknadsfrister:

Gjentatte arrangementer (3 eller flere) av type A, B eller C er det søknadsfrist 1.februar for arrangementer på kveldstid kl.18.00 – 24.00. Dette gjelder for mnd. juni – juli og august.

Andre arrangementer har søknadsfrist 3 mnd. før arrangementsdato.