Flekkefjord kulturskole

PLASSERING

Kulturskolen holder til på Flekkefjord kultursenter SPIRA. Deler av undervisningen er lagt til Sunde Skole.

KULTURSKOLEN TILBYR

Kulturskolen kan ta 260 elever, og er åpen for alle fra 6 år og oppover. Ved kulturskolen får elever anledning til å utvikle en basiskompetanse gjennom et bredt undervisningstilbud innenfor ulike kunst- og kulturformer. Samtidig vil opplæringen, etter hvert som elevene blir eldre, gi mulighet for fordypning.

Kulturskolen vil legge til rette for at den enkelte skal føle tilhørighet med andre elever ved skolen. Dette gjøres gjennom gruppeundervisning der det er naturlig, og gjennom prosjekter, ulike forestillinger, utstillinger og konserter. Vi arbeider jevnlig med større tverrfaglig prosjekter som:

• Konserter i egen regi og i samarbeid med andre aktører.
  • Teater- og danseforestillinger
  • Utstillinger

Kulturskolen tilbyr enkelt- eller gruppeundervisning innen:

• musikk
    • piano
    • rytmisk piano
    • keyboard
    • fiolin
    • gitar
    • elgitar
    • bass
    • band
    • musikkteknologi
    • grunnopplæring i musikk for 5- og 6åringer (ettårstilbud i samarbeid med skolene og SFO).
    • musikkarusell for 7åringer (ettårstilbud i samarbeid med skolene og SFO).
  • teater
    • regelmessige produksjoner
    • diktlesning
    • improvisasjonsøvelser
  • dans
    • kreativ dans som setter lys på individuelle uttrykksformer
  • visuell kunst
    • tegning
    • maling
    • moderne medier (for eksempel computer)
    • animasjon
    • graffiti og andre uttrykksmidler

Flekkefjord kulturskole er opptatt av kvalitet og pedagogisk helhet, og vi utvikler for tiden fagplaner for de enkelte fagområder. Foresatte og elever vil ha krav på å få innsikt i gjeldende fagplan samt en orientering fra lærer på hvordan undervisningen vil bli lagt opp i forhold til fagplan.

Følg oss gjerne på facebook.

SØKNADSFRIST

Semesteroppstart og ferier følger skoleruten. Du kan søke hele året men søknadsfristen er 30. april for neste skoleår. Det er også krav om skriftlig utmelding innen 15. mai. Søknadsskjema finner du i dokumentoversikten til høyre.