Midlertidig nødbolig

Målgruppe

Du som er akutt bostedsløs og ikke har et sted å sove og oppholde deg det neste døgnet.

Formål med tjenesten

Tjenesten skal ta sikte på å hjelpe deg med å få kortvarig, midlertidig husvære.

Kriterier

Du har rett til denne tjenesten dersom du ikke er i stand til å skaffe deg et husvære og ikke har et sted å sove og oppholde deg det neste døgnet.

Forutsetning

Du er ikke selv i stand til å skaffe deg midlertidig bosted. Du må følge retningslinjer/ utleieregler dersom du får et midlertidig botilbud.

Tjenesten omfatter

Kommunen finner midlertidig botilbud til deg dersom du ikke kan klarer å skaffe deg det selv. Kommunen plikter å finne et forsvarlig husvære til barnefamilier.

Tjenesten omfatter ikke

Tjenesten omfatter ikke hjelp til å skaffe varig bolig.

Når er tjenesten tilgjengelig/hvem utfører tjenesten

Tjenesten kan søkes hele året fra NAV Flekkefjord.

Pris på tjenesten

Bistand til å skaffe deg en midlertidig bolig er gratis. Du må betale leie for botilbudet.

Beslektede tjenester

Stønad til livsopphold, kommunal utleiebolig, økonomisk rådgiving/gjeldsrådgiving.

Overformynderiet, hjelpeverge

Brosjyrer, dokumenter, kart og lignende

Nav økonomisk rådgiving

Vergemålsordningen