OPPFORDRING: Vis ekstra hensyn til dyrene

Om sommeren får Flekkefjord kommune inn mange meldinger om hissige svaner. Dette er ikke et fenomen som bare er i Flekkefjord, men over hele landet (også f.eks. i Stavanger https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/LVea1/Hvorfor-er-svanene-sa-sinte-na). Dette er fordi det er hekketid for svanene, og da blir de ekstra beskyttende ovenfor området sitt (reir og unger). Dette gjelder forøvrig de fleste dyr i Norge.

Det er naturlig at svanene kommer innom badeplasser, fordi de vanligvis får mat der.

Kommunen anbefaler at folk holder avstand og viser hensyn. Spesielt om du ferdes på sjøen i småbåt eller kajakk!