Innspill til bredbåndsutbygging

Kunngjøring

Flekkefjord kommune vurderer å søke om tilskudd fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til utbygging av bredbåndsnettet i kommunen. Aktuelle områder vi ser for oss er Hidra, Abelnes og Andabeløy i Flekkefjord kommune

Alle (lag, foreninger, bedrifter, enkeltpersoner etc.) som ønsker å komme med innspill til områder som i dag mangler tilfredstillende bredbåndstilbud bes gjøre det innen 11.07.2018.

Om bredbåndsstøtteordningen

Bredbåndsstøtteordninga er en offentlig støtteordning finansiert over statsbudsjettet med fastsatte kriterier for tildeling av støtte.

Organisering av ordningen

Kun kommuner/fylkeskommuner kan søke om midler. Fylkeskommunen skal vurdere og deretter rangere søknader fra eget fylke, mens Nasjonal kommunikasjonsmyndighet skal foreta den endelige avgjørelsen opp mot evalueringskriteriene og den total budsjettrammen.

Kriterier

Tilskuddsordningen har seks kriterier med innbyrdes vekting:

• Områder uten grunnleggende tilbud (< 10 Mbit/s
  • Områder med grunnleggende tilbud, men uten tilbud om høykapasitetsbredbånd (< 30 Mbit/s)
  • Kostnadseffektiv nettutbygging
  • Lokal medfinansiering
  • Plan for bærekraftig drift etter utbygging
  • Betydning for lokal samfunnsutvikling og verdiskaping

Støtteordningen er primært rettet inn mot utbyggingsprosjekt som skaper et tilbud om grunnleggende bredbånd (minst 10 Mbit/s) til husstander som mangler dette i dag. Sekundært er det anledning til å søke om støtte også for prosjekt for kapasitetsøkning i område uten tilbud om høykapasitets bredbånd (minst 30 Mbit/s) og der en ikke kan regne med kommersiell utbygging av høykapasitets breiband de nærmeste årene.

Beboere i området som eventuelt bygges ut, må regne med at det må betales egenandeler og/eller ytes arbeidsinnsats for å få realisert prosjektet.

Innsending av innspill

Innspill kan sendes på e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller pr. post til Flekkefjord kommune, Kirkegaten 50, 4400 Flekkefjord og merkes "Innspill bredbåndsutbygging".

Frist for innspill er 11.07.2018.