Skriftstørrelse

Hopp til her

Enhet for hjemmetjenester | Flekkefjord

Enhet for hjemmetjenester - Hjemmesykepleie og hjemmehjelp

Leder:
Liv Karen Snerthammer
Mobil leder:
46 88 95 22
Telefon avdeling:
38 32 83 80
Tlf underavdeling:
Hjemmetjenesten sone Vest: 38 32 83 52
Tlf underavdeling:
Hjemmetjenesten sone Øst: 38 32 83 55
E-post:
mailto:forvaltningsenheten.ho@flekkefjord.kommune.no
Besøksadresse:
Fjellgaten 8
Postadresse:
Kirkegaten 50
Postnummer:
4400
Poststed:
Flekkefjord

Hjemmesykepleie er for deg som bor eller oppholder deg i kommunen og som på grunn av sykdom eller funksjonshemming har behov for nødvendig helsehjelp i hjemmet.
Du kan blant annet få hjelp til personlig hygiene, tilrettelegging av måltider og til administrering av medisiner. Det blir gjort en individuell vurdering i hvert enkelt tilfelle, og annen hjelp kan også være aktuelt.
Tjenesten skal aktivt bidra med hjelp og veiledning slik at du kan klare mest mulig selv. Vi skal også bidra til at du som ønsker det, skal få bo hjemme så lenge som mulig.
Velferdsteknologi blir vurdert som et alternativ eller supplement til tjenesten og som en erstatning til faste tilsyn.
I hjemmesykepleien jobber det sykepleiere og helsefagarbeidere. Tjenesten gis i utgangspunktet hele døgnet, men vi kan ikke tilby like mye hjelp i distriktene som i sentrum.
Det er viktig at du tar i bruk nødvendige hjelpemidler, og at hjemmet ditt blir tilrettelagt slik at du kan klare deg best mulig selv, og for at de som skal hjelpe deg får best mulige arbeidsforhold. Våre ansatte har krav på et røykfritt arbeidsmiljø, og husdyr må holdes borte når hjelpen gis.

Hjemmehjelp: Formålet med denne tjenesten er at du skal kunne bo lengst mulig i eget hjem til tross for midlertidig eller varig nedsatt evne til å ivareta renhold og nødvendige gjøremål i hjemmet. Det er viktig at vi ikke overtar oppgaver som du kan gjøre selv. Du kan blant annet få hjelp til rengjøring av de rom du bruker daglig, klesvask, sengeskift og til enkel personlig hygiene. Hjemmehjelp gis på dagtid på hverdager.
Det er også her viktig at du tar i bruk nødvendige hjelpemidler, og at hjemmet ditt blir tilrettelagt slik at du kan klare deg best mulig selv, og for at de som skal hjelpe deg får best mulige arbeidsforhold. Velferdsteknologi blir vurdert som et alternativ eller supplement til tjenesten. Våre ansatte har også krav på et røykfritt arbeidsmiljø, samt at husdyr må holdes borte når hjelpen gis.

Når du søker om hjemmehjelp eller hjemmesykepleie vil vi sammen med deg gjøre en vurdering. Du vil få et skriftlig vedtak hvor det står hva du får hjelp til, på hvilket grunnlag hjelpen gis, og hva som er målet med tjenesten. Du må betale for hjemmehjelp.
Hovedmålet er at vi skal forebygge fremfor å reparere, og at hver enkelt skal gis muligheter for selvstendighet, deltagelse og mestring.

Dersom du på grunn av sykdom eller funksjonshemming har behov det har hjemmetjenesten ansvar for å gi deg nødvendig helsehjelp, og praktisk bistand i hjemmet.

Adresse

Post- og besøksadresse:
Kirkegaten 50, 4400 Flekkefjord

Åpningstider mandag - fredag:
sommer (01.05 - 30.09) kl. 09-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 09-15.30

Kommunenummer: 1004
Organisasjonsnummer: 964 967 369
Kontonummer: 2801.44.37497

Kontakt oss

Telefontid: kl. 08.00 - 15.00
Sentralbord: 38 32 80 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Vakttelefoner