Hopp til her
  • Hjem
  • Om oss
  • Nyhetsarkiv

Kurs for pårørende som er berørt av andres bruk eller avhengighet av rusmidler - Flekkefjord

Velkommen til mestringskurs for pårørende i perioden 18.05.2020 - 15.06.2020.

Kurset er for deg som:

• Ønsker økt læring og mestring som pårørende.
  • Ønsker økt bevissthet omkring egne ressurser og muligheter.
  • Ønsker økt kunnskap om mestringsstrategier, og hvordan du kan ta disse i bruk i eget liv.
  • Ønsker å treffe andre i samme situasjon og dele erfaringer.
  • Er over 18 år, og står nær en med rusavhengighet.

Dato 18.05.2020-15.06.2020
Klokkeslett 12:00-15:00

Kurset går over 4 mandager, kursdag 1 og 4 kl. 12.00-15.00, og kursdag 2 og 3 kl. 13.00-15.00.
Kursfri 1.juni p.g.a. 2. pinsedag.
Sted: Engvald Hansens vei 6

Arrangør: ARA Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling

Lærings- og mestringssenteret

Kurset er et samarbeid mellom Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling i Sørlandet sykehus (ARA), kommuner i Agder (Kristiansand, Arendal og Lister kommunene), en pårørende med egenerfaring, og Lærings- og mestringssenteret (LMS)   Kontaktinformasjon

Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling (ARA)

Sørlandet sykehus HF
Serviceboks 416
4604 Kristiansand

Innhold i kurset:

• «Å være pårørende»: Å forstå rusavhengighet i et pårørendeperspektiv.
  • «Familiens verden»: Kultur og roller som kan oppstå i familier berørt av rus.
  • «Å leve med belastninger»: Mestringsstrategier.
  • «Veien videre»: Systemets muligheter, egen mestring og veien videre.

Å være pårørende til noen som sliter med rusavhengighet kan være en belastning. Mange pårørende går ofte med opplevelsen av å være overlatt til seg selv med sine tanker, påkjenninger og utfordringer, både følelsesmessig og praktisk. Erfaring viser at det å møte andre i lignende situasjoner kan være bra i sårbare faser i livet.

Dette mestringskurset tilbyr informasjon, veiledning og støtte, til deg som pårørende. Kurset har som mål å øke kunnskap og forståelse om hva det innebærer å være pårørende til en med rusavhengighet, med fokus på økt mestring i eget liv.

Kurset ønsker å bidra til større åpenhet og gjensidig erfaringsutveksling mellom deg som pårørende, og helsetjenesten.

Påmelding:

• Bindende påmelding til Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling (ARA):
    Telefon 38132600.

Praktiske opplysninger:

• Kurset ledes av en representant fra Avdeling for rus- og avhengighetsbehandling på Sørlandet sykehus, en representant med egenerfaring som pårørende og en kommunal representant fra  Kristiansand, Arendal eller Lister kommunene.
  • Kurset går over fire uker og hver samling er på 2-3 timer.
  • Kurset holdes i Lærings- og mestringssenterets  lokaler på sykehuset (Kristiansand, Arendal, Flekkefjord).
  • Egenandel for kurset er kr 300,-. Det er ikke nødvendig med henvisning for deltakelse.
  • Det serveres kaffe/te/vann, samt grønsaker og frukt.
  • Kurset er for voksne over 18 år. I enkelte kommuner finnes egne mestringskurs for barn og ungdom (SMIL-grupper).

sommer (01.05 - 30.09) kl. 09-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 09-15.30