Hopp til her

Tryggere skolevei på Sira

I løpet av en måneds tid vil ny snuplass for tungtransport være på plass utenfor Coop Sira. Det betyr tryggere skolevei for elevene ved Sira skole, og tryggere ferdsel for andre myke trafikanter på Sira.

Etterlengtet tiltak

Lastebiler med varer til Coop har tidligere måtte rygge langs gang og sykkelstien, noe som har skapt flere farlige situasjoner for skoleelever, foreldre og ansatte ved skolen. Det er spesielt vinteren med glatt vei og dårlig sikt som har vært utfordrende, dermed har det fra kommunens side vært et mål å få arbeidet med snuplass ferdig før vinteren setter inn for fullt.

Nytt kjøremønster for varelevering

Snuplassen for varetransport skal etter planen stå ferdig i begynnelsen av november. Da vil inn og utkjøring for varelevering flyttes til den andre siden av butikken, mot jernbanen, og varetransporten vil få snuplass bak butikken. I dag er innkjøring plassert på samme side som gang og sykkelstien til skolen, uten muligheter for å snu.

Husene som ligger bak butikken vil også få ny innkjørsel sammen med snuplassen, dermed flyttes også denne trafikken bort fra skoleveien.

Spleiselag

Det er Fekkefjord kommune og Coop Sørvest som sammen finansierer prosjektet med å lage snuplassen. Selve arbeidet utføres av BJ Mydland.

sommer (01.05 - 30.09) kl. 09-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 09-15.30