Hopp til her
  • Hjem
  • Om oss
  • Nyhetsarkiv

Informasjon vedr. tilsyn med Flekkefjord kommune i forbindelse med opprydding i forurenset sjøbunn

Fylkesmannen i Agder gjennomførte et tilsyn med Flekkefjord kommune tirsdag 12. mars. Formålet med tilsynet var å sikre at vilkår i revidert tillatelse av 23.02.2019 og krav i annet relevant miljøregelverk ble overholdt.

Fylkesmannen har nå gitt tilbakemelding etter tilsynet, og det er avdekket 2 avvik og det ble gitt 1 merknad.

Avvik 1

Virksomhetens arbeid med kartlegging av risikoforhold relatert til ytre miljø har enkelte mangler.

Kommunens kommentar:

Avviket knytter seg til dokumentasjon av stedspesifikke risikovurderinger for tiltaksområdene.  Risikovurderinger er gjennomført, men de er ikke tilfredsstillende dokumentert.  Flekkefjord kommune vil sørge for at nødvendig dokumentasjon blir utarbeidet.

Avvik 2

Virksomheten mangler dokumentasjon på hvordan mottakskontroll av tildekkingsmasser gjennomføres.

Kommunens kommentar:

Avviket knytter seg til at det ikke kunne framvises en skriftlig rutine på kontroll av tildekkingsmassene.  Tildekkingsmassene blir kontinuerlig kontrollert, og Flekkefjord kommune vil sørge for at nødvendig skriftlig rutine for dette blir utarbeidet.

Anmerking 1

Virksomhetens forebyggende vedlikehold kan forbedres.

Kommunens kommentar:

Anmerkningen knytter seg til at vedlikeholdsrutiner og kontroll av utstyr kan bli bedre.  De operasjoner som gjennomføres i forbindelse med utlegging av tildekkingsmasse innebærer store påkjenninger og slitasje på utstyret.  Entreprenøren har allerede satt i gang et omfattende program for vedlikehold og oppgradering av utstyret.  Dette følges opp med bedre vedlikeholdsrutiner og kontroll av utstyret.

sommer (01.05 - 30.09) kl. 08-15.00
vinter (01.10 - 30.04) kl. 08-15.30